Anodbyte och räddning av tanklock

I vanliga fall när vi haft båten i vattnet på vintern brukar vi göra ett lyft på våren för att bättra på bottenfärgen, titta till propellern och byta zinkanoden. I år har vi beslutat oss för att hoppa över lyftet för att spara lite tid och tack vare din lilla fiffiga Spare Air-flaskan kan man göra små minidyk och ändå fixa anodbytet. När vi tankat på Björkö igår lyckades jag tappa tanklocket när vi låg vid sjötappen så jag passade på att hämta upp det och byta anoden samtidigt. Den gamla satt kvar och var i hyfsat bra skick efter en hel vinter med ständig landström. Känner mig rätt så nöjd nu med tanklocket och ny zinkanod på plats!

Gamla anoden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.