Äventyret har börjat

image

Nu har årets seglingsäventyr börjat. Målet är att checka in i South Dock Marina i London om knappt två veckor. För några dagar sedan fick vi besked att vi har en plats som väntar på oss så nu är det  bara att köra på. Planen är att ta den säkra vägen via Kielkanalen och sedan gå längs kusten via Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och sedan över till Storbritanien. Till sist är det som vanligt väder och vind som bestämmer om vi kommer fram men det känns ändå gott att ha ett tydligt mål.

Väl framme i London tänker vi pausa helt från seglingen och leva storsdagsliv i en dryg vecka. Sedan har vi ytterligare tre veckor på oss att komma hem igen.

image

Just nu har vi pausat i Grenå efter en nattsegling från Göteborg. Vi siktade på att gå längre men insåg att batterierna inte är i toppform längre. Efter bara 17 timmar med autopilot, navutrustning och lanternor på natten så blev spänningen för låg. Troligen blir det att uppgradera batteribanken när vi kommer till Kiel. Förhoppningsvis hittar vi två 120Ah batterier så vi får en ny fräsh 240Ah bank.

Nu ska vi sova några timmar innan vi startar med laddade batterier klockan 4. Får bli frukost på havet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.