Ny rattplatta – igen

Rattplattan

Förberedelserna för sommarens långsegling har varit många och långa under de senaste månaderna. Flera helgseglingar har fått ge vika för bryggsegling med tillhörande uppgraderingar, motorunderhåll och kabeldragning. Bland alla småfixar återfinns den nya rattplattan. När jag bytte styrning för en väldans massa år sedan sågade jag som hastigast till en plywood-skiva med kantlister för att få lite stadga i rattinfästningen. Plasten där ratten sitter fast i bordet är rätt så illa åtgången och har spruckit på flera ställen. Inte så att det är någon fara med hållfastheten men tillräckligt för att ratten inte kändes helt stabil i alla lägen. Med en träplatta som täcker större delen av bordsgaveln blir stabiliteten dock total och känslan i ratten och styrningen känns väldigt trygg. Den gamla träplattan var aldrig tänkt som en permanent lösning och nu sitter där istället en massiv teakskiva som dessutom är lite finare fräst i kanterna. Fårladuga.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.