Fjärrstyrning till ankarspelet

En av Ester-bloggens trogne läsare påpekade för mig att jag lämnat honom hängande med en riktig cliff hanger för ett tag sedan. Jag nämnde att jag hade en tanke på en fjärkontroll till ankarspelet som bara skulle kosta 200 kronor.

Grejen är att jag hittade en fjärrstyrning för bilvinchar riktigt billigt på nätet. Man kan ju misstänka att kvalitén kanske inte är den bästa, men om jag ska vara uppriktig verkar inte de “riktiga” båtvarianterna vara av någon toppenkvalitet de heller fast de kostar över tio gånger så mycket.

Jag brukar bryta strömmen för spelet när vi inte använder det och så får det nog bli med den här inkopplad också. Man vill ju inte lätta ankar mitt i natten på grund av lite radiostörningar…

Mottagaren (den lilla svarta lådan) är helt förseglad med något slags lim så den ska nog klara den marina miljön. Sändaren däremot är väldigt plastig och klen men har i alla fall gummi-membran knappar på framsidan. Extra sändare kostar bara 50:- styck så jag beställde några extra ifall…

Jag tänkte montera det hela om några veckor så jag får återkomma med en rapport om hur den fungerar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.