Larmet installerat

För några veckor sedan installerade jag ett GSM-larm i Ester. Med hjälp av några olika sensorer larmar systemet för både läckage och inbrott via sms och en VÄLDIGT högljudd siren. Genom att ansluta båtens batteribank som backuppbatteri till larmcentralen, och landströmmen, via en transformator, som normal strömförsörjning, får man som bonus ett sms även vid strömavbrott. Det är ju extra viktigt när man är beroende av att båten håller plusgrader inomhus med hjälp av ett el-element.
En fiffig finess med larmet är att det aktiveras och inaktiveras genom att man ringer till det. Larmcentralen låtsas som att det är upptaget men känner ändå av vilket nummer som ringer och kopplar snällt av/på larmet (förutsatt att numret finns med i accesslistan förståss). Ingen samtalsavgift alltså, och man kan använda telefonen som fjärrkontroll helt gratis.