Elpanelen påväg till toaväggen

Elpanelen i de flesta Maxi 95:or är placerad i en låda under nedgångstrappan. Det gör att man inte har koll på bränslemätare eller kan tända lanternor utan att gå ner för trappan och stå på knä och joxa.

När jag byggde om utrymmet under trappan för några år sedan fällde jag in elpanelen i väggen till vänster om öppningen. Det ser i och för sig trevligare ut men nackdelen är att det blir väldigt bökigt när man vill koppla om något på baksidan.

Målet har länge varit att flytta upp kontrollpanelen till utrymmet till höger om toadörren och bara låta vissa huvudbrytare och starkström bo kvar nere under trappan.

Det blir ett projekt i flera steg där det första är att skapa utrymme för panelen i toaväggen och bygga skåpet som ska sitta på baksidan, inne på toan. Resten får nog dröja till nästa säsong.