Batteriuppdatering

En detalj som flera har frågat om är batterihyllan som jag skrev om i våras. Min fina “ritning” räckte tydligen inte som förklaring 🙂 så här kommer en uppdatering med några ytterligare bilder.
Tanken har varit att batterierna ska sitta bergsäkert fast även vid grov sjö eller tillochmed grundstötning. Strax framför hyllan sitter genomföringen för toaavloppet och det är ju inte svårt att tänka sig vad som skulle hända om det kommer ett 50-kilos batteri flygande i den riktningen.
Hyllan har suttit på plats i sommar men bara tillfälligt monterad och bara med startbatteriet. Idag tillverkade och monterade jag två distansklossar som fixerar hyllan i skottet till akterruffen. Alltsammans sitter nu på plats tillsammans med två nya 120 Ah batterier som utgör den nya förbrukningsbanken. Återstår bara nya professionellt pressade kablar mellan batterierna och generatorn.
Det gäller att ha bra laddning och gott om Ampere-timmar ombord, speciellt när man seglar på vintern. Man kan aldrig räkna med att det finns el i hamnarna så här års.