Mellanlandning på Langeoog

I morse bar det av tidigt från Cuxhafen ut på havet i strålande väder strax efter högvattnet. Tänk om det alltid var så här skönt att segla på Nordsjön! Till en början hade vi riktigt skön segling med platt vatten och sydlig vind. Senare mötte den och avtog och det fick bli motorgång under andra halvan av etappen.
image

Strax efter fem och efter drygt 60 distans kom vi i alla fall fram till hamnen på Langeoog som är en av de avlånga örarna som ligger uppradade på den tyska nordkusten. Utrymmet innanför och mellan öarna utgörs av sandbankar som rör på sig från år till år så att farleder hela tiden måste bättras på och ibland flyttas. När vi närmade oss sundet mellan Langeoog och Baltrum såg vi inte inte skymten av infartsrännan som fanns utmärkt i de elektroniska sjökorten. Inte heller papperskortet visade rännan där den skulle vara. Efter en stunds dividerande beslöt vi oss för att lita mer på verkligheten än på sjökorten. Vi letade oss långsamt in mellan pinnarna och var till slut innanför sandbankarna och hade fritt fram till hamnen.
image
Langeoog är en fantastiskt fin ö som man skulle kunna uforska i många dagar. Planen är dock att starta tidigt imorgon och gå vidare väster ut. Varesig väder eller vind ska bli lika bra som idag så vi får se hur långt vi kommer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.