Kielkanalen på en dag

Det blev inte några lugna dagar på kanalen som vi hade planerat utan en enda lång. Vi slussade in tidigt i Holtenau och när vi väl var igång gick det av bara farten. Innan vi viste ordet av var klockan nio på kvällen och vi var framme i Brunsbyttel i andra änden. Vi lade oss utanpå en pratglad tysk som kunde bekräfta vår tidvattenplanering för morgonen därpå.
image

Vi slussade ut klockan åtta i morse strax efter högvattnet när strömmen börjat vända. I slutet på vårt korta skutt över floden Elbe gjorde gamla Ester 10,3 knop över grund och det var nästan som att sladda in på två hjul när vi gick in i hamnen i Cuxhaven. Snacka om avdrift!

Tack vare att vi kom i hamn tidigt har vi för första gången på seglingen hunnit ta en ordentlig titt på stan, ätit, fikat och bunkrat mat, diesel och vatten. Väder och vind ser helt OK ut så imorgon planerar vi att gå ut på Nordsjön och sätta segel väster ut. Ska bli skönt med segling nu efter allt brummande på kanalen!

One thought on “Kielkanalen på en dag”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.