Framme i Kiel

Nu ligger vi i Sporthafen Stickenhört och ska strax slussa in i Kielkanalen. Efter Grenå tog vi ytterligare ett långt ben på 110 distans till Rudköbing på Langeland. Därifrån ytterligare en tidig avgång och ung 50 distans till Kiel med riktigt skön segling. När vi närmade oss inloppet till Kiel närmade sig tyvärr också ett riktigt elakt regnoväder. Radarn visade stora regnblobbar över hela inloppet precis framför oss. Det roliga med att se regn på radarn är att man är lite föberedd och att man ibland kan se vad man missar!
image

Vi lyckdes missa det västa regnet men hamnade lite för nära en militärövning som pågick mitt i inloppet och blev ombedda av en militärpolisbåt att hålla oss på avstånd. Jag stannade kvar på kanal 10 på VHF:en en stund och hörde prat om hur många undervattensrobotar som var igång och insåg att det nog låg i vårt eget intresse att hålla oss undan.

Nu ser vi fram mot några lugnare dagar i kanalen och att få sova lite längre på mornarna.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.