Gammal krockskada lagas

För några år sedan upptäckte jag en dag en rätt så otrevlig krockskada på pushpiten. Någon hade krockat rakt in i aktern så hårt att plasten under pushpiten, där även akterstaget sitter fast, hade spruckit. I år beslutade jag mig för att ta itu med skadan och så här ser det ut för tillfället.

Jörgen började med att kapa bort den skadade delen av röret, trädde i ett smalare rör och satte dit en ny rörbit som motsvarade den gamla. Nu återstår bara svetsning och slipning…

Plasten håller också på att bli återställd. Jag slipar upp ett hål där plasten var sprucken, spacklar underifrån med glasfiberspackel och fyller hålet ovanifrån med epoxy. Sedan Dremmel-fräser jag ett grunt hål med skarpa kanter och spacklar upp med gel coat. Hade varit kul att veta vem som orsakade skadan så jag kunde skicka en faktura på utfört jobb. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.