Ester får långnäsa

Ett stävankare har stått på önskelistan rätt så länge och nu är det dags. Vi har kollat på färdiga peken från Båtsystem, men modellen som kom närmast skulle gå på över 12 000… Lite svårt att motivera, speciellt som jag inte gillar infästningarna mot skrovet som är utformade för att passa alla sorters båtar snarare än att vara hållbara och snygga.

Som vanligt steppade Jörgen fram och erbjöd sig att göra ett peke exakt som jag ville ha det med böjar som ansluter mot skrovet istället för fula standardfästen.

Under peket hänger vi ett 10-kilos Delta-ankare från Lewmar. Vi monterar ankarspelet i babordshalvan av luckan till draggboxen och förstärker den samtidigt på undersidan med en vinklad stålplatta som sitter fastbultat i skottet mot förpiken. Som vanligt; mer bilder kommer så småningom!

One thought on “Ester får långnäsa”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.