Avstamp i Farsund

Det har blivit något av en tradition att vi använder oss av Farsund på Norges sydkust som sista anhalt innan vi ger oss ut på Nordsjön. Där finns det mesta man kan behöva i bunkringsväg och det är för det mesta gott om plats i hamnen.

Vi lämnar vår hemmahamn i Göteborg direkt efter sista mötet på jobbet

Vi bestämde oss dock att gå över till Skagen så snart som möjligt för att starta semestern och komma i form. Vi var båda rätt så slitna från våra jobb och vi har lärt oss att inte ge oss iväg på överseglingar om vi inte är mentalt utvilade och förberedda.

Estromo på sin favoritplats på hörnet i “den andra” basängen i Skagens hamn.

Där satt vi andra kvällen och hade just hällt upp ölen när vi insåg att det bästa väderfönstret för att ta oss upp till Norge var precis nu. Nu som i nu med en gång. Så vi hällde ut resten av ölen och kastade loss vid sju-tiden, lagom för att se solnedgången när vi rundade Skagens udde bland hundratals (kändes det som) andra fartyg.

Det gäller att hålla koll på trafiken runt skagens udde
En sista glimt avSkagens fyr
Med paddan som fjärrkontroll till plottern och radarn kan man sitta torrskodd under sprayhooden

Tack vare vårt snabba beslut fick vi en underbar segling under både natten och kommande dag. Tidigt på kvällen, dagen efter vi lämnat Skagen rundade vi Lindesnes och fick tillslut efterlängtad sjö-lä när vi började leta oss in till Farsunds hamn.

Dagar av bunkring i Farsund

Här har vi tillbringat några dagar nu och äntligen fått varva ner och komma i form. Vattentank och diesel-dunkar är fulltankade och kyl och frys likaså. Nu gäller det bara att nästa väder- och vindfönster öppnar sig…