Bogpropellern på plats

Det finns så väldigt mycket att berätta om Estromo just nu men eftersom jag hintade lite om bogpropellern i det förra inläget så kan jag ju följa upp lite kort om den nu.

bogpropeller

För några veckor sedan hälsade vi på Estromo i Southampton när arbetet med bogpropellern höll på att slutföras. Vi fick oss en pratstund med teknikerna på Osmotech som utförde jobbet och det såg riktigt bra ut! Några dagar senare sjösattes hon och vi gjorde en första sväng i hamnen från kranen till vår tillfälliga plats.

southampton_panorama

Det var mäktig känsla att vända näsan upp mot den rätt så kraftiga vinden inne i hamnen genom att bara trycka på en liten knapp på en fjärrkontroll. Det som för en stund sedan kändes som en hopplös situation med vinden in snett bakifrån i en trång passage löstes på bara några sekunder! Det var just den här hjälpen vi ville ha nu när vi har en dubbelt så tung båt som innan!

Motorn är en Sidepower 4.4kw motor med dubbel propeller och eget batteri framme i fören. Vi passade också på att installera en trådlös fjärrkontroll där också ankarspelet får plats med egna knappar. Himla praktiskt när man är framme på däcket och ska droppa ankar eller lägga till. Man kan ju tillochmed stå i land och trycka in näsan när man lägger till om det skulle behövas!

Nu känns det inte lika motigt att gå in i trånga slussar eller hamnar längre. Som när vi gick in i South Dock Marina i London från strömmen och kaoset på Themsen för några år sedan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.