Nästa kapitel!

I slutet av 2015 blev Estromo slutligen vår! Alla överföringar var avklarade och kontrakt underskrivna. Det är en fantastisk känsla att vi slutligen äger båten som vi drömt om, letat efter och provseglat de senaste fem åren. Samtidigt så frustrerande att hon inte är här med oss så vi kan vara tillsammans nu med en gång!

Estromo är en Ovni 395 byggd 2008 av det franska varvet Alubat. Hon blir ett nytt kapitel i våra seglingsäventyr. Mycket av tiden med vår gamla båt Ester gick åt att få henne duglig för de lite längre och tuffare seglingar vi ville göra. Nu har vi en båt som från början är byggd för att klara nästan vad som helst!

estromo_1

Nu följer några månader med förberedelser och planering av sommarens hemsegling och av de åtgärder vi vill genomföra nu under våren. Bland annat ska vi låta montera en bogpropeller (japp, vi har abdikerat. Mer om resonemanget kring det vid något senare tillfälle). Hon ska också registreras i det svenska fartygsregistret och det innebär en stor del pappersexercis och lika mycket tålamod.

Jag tänkte fortsätta med den här bloggen ungefär som jag gjorde med bloggen för Ester. Den fanns från 2003-2015, så det blev några stycken inlägg genom åren. De flesta kom att handla om praktiska aspekter, teknik och långsiktiga planer snarare än privata och sociala berättelser. Jag tänkte fortsätta i de spåren då vi har Facebook och andra sociala medier för de mer privata behoven.

Jag vet också sedan tidigare att intresset för marin elektronik och tekniska lösningar inte vet några språkliga gränser så en del inlägg tror jag kommer att vara på engelska och andra, som det här, på svenska men med en översättningslänk via Google.

Så nu fortsätter vi med planering, pappersexercis och praktiska förberedelser för alla våra kommande äventyr med . På återhörande!

2 thoughts on “Nästa kapitel!”

  1. Kan säga att den förra bloggen saknas, fanns en hel del tipps där som jag nu ej längre kan komma ihåg, det är inte möjligt att den kan återuppstå som referens? 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.