London at last

Äntligen är vi framme i London efter två veckor och två dagars segling! Planen vi hade i Harwich var att gå vidare till Queensborough, lägga oss vid en boj i väntan på lågvattnet och sedan gå vidare upp för Themsen med strömmen för att slussa in i vår hamn precis på högvattnet.

image

Det funkade perfekt! Klockan ett igår lade vi till vid bryggan i South Dock Marina, släppte allt vad sjökort, seglarställ, väder-, och tidvattenplanering heter och tog Clipperfärjan in till stan. Nu väntar över en veckas semester! Inga tidiga mornar, väderrapporter eller våta överseglingar!

image

Seglingen från Harwich gick fint och vi kom fram och fick en boj i viken utanför Queensborough strax efter att det blivit mörkt. Vi hade regn och oväder i hälarna och precis när vi knutit fast oss i bojen och krupit in under kapellet började det smattra. På vägen dit blev vi bordade av polisen som kollade pass och annat. De var riktigt trevliga prickar!

image

Det funkade perfekt att få en natts sömn vid bojen och starta tidigt nästa morgon (som vanligt). Vi hade planerat färden uppför Thamesen noga kvällen innan så alla passager, VHF-passningar och anmälningar var väl förberedda. Kanske tack vare att vi var så förberedda så känndes det väldigt odramatiskt. Vi hade nog väntat oss lite mer action, men så var det också söndag. Kanske var det ovanligt lite trafik på grund av det.

image

Efter att ha blivit anvisade av London VTS passerade vi en av öppningarna i Thames Barrier och plötsligt var vi liksom inne i London! Efter kommunikation med hamnen slussade vi en stund senare in och målet att komma till London var uppfyllt!

image

Nu tänker vi ta det VÄLDIGT lugnt i en vecka och inte tänka på segling mer än nödvändigt! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.