Propeller- och roderinspektion

Det är himla lätt (och roligt) att titta till propellern när man har en Spare Air-flaska till hands. Jag kan verkligen rekommendera att ha en sådan och en påfyllningsflaska ombord. Det är nästan så att man önskar att anoden behöver bytas!

Dagen efter dyket blåste det upp på natten och en obemannad stor båt i lovart om oss började dragga. Jag vaknade till av att en båt längre bort lyste med en strålkastare och när jag tittade upp hade vi den draggande båten precis bredvid oss! Det var bara att hänga ut allt vi hade i fenderväg och hoppas på det bästa. Den fortsatte som tur var att dragga och fastnade till slut hundra meter längre ner i lä.

Vi var lite oroliga för en båt som låg i “skottlinjen” och som vi inte kunde få kontakt med trots att vi blinkade med lampor och tömde gastutan. Det var inte riktigt läge att ro över när det blåser 15 meter och är helt mörkt…

Vi ringde sjöräddningen som kom förbi efter en stund och tittade till både den draggande båten och knackade på hos båten som låg i riskzonen. Jag skulle inte vilja vakna av att någon knackar på ruffdörren när man ligger på svaj… Måste vara det läskigaste sättet att vakna på! Hur som helst slutade hela kalabaliken lyckligt. Den fina, draggande båten fastnade lagom långt från land, och ingen kom till skada. Själva låg vi väldigt tryggt, om än lite gungigt, vid en kryssarboj så oss gick det ingen nöd på.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.