Luftning i fyra dagar

Nu står Ester på landbacken för några dagars underhåll av magen. Det var två år sedan vi lyfte senast så nu var det verkligen dags. Innan vi for iväg till Skottland förra sommaren tog vi beslutet att nöja oss med att en dykare fick gå ner och titta till propellern och framför allt se till att zinkanoden satt kvar.

luftas

Efter två vintrar har även isen gjort sitt längs vattenlinjen och gnagt bort en hel del bottenfärg. Förutom att bättra på med bottenfärg passade vi även på att byta packningen runt propelleraxeln. Den ska hålla i fyra år men jag tyckte att det är lika bra att byta när hon ändå är uppe. Det är fantastiskt att sådant som kändes så motigt och krångligt första gången går på ett kick när man vet hur man ska göra!

mr

Jag passade även på att uppdatera fogen runt fönstren med UV-Sika som vi brukar göra ung. var tredje år. Även detta går så mycket lättare och snabbare när man har vanan inne. Och så vet jag att det precis räcker med en tub Sika för alla fönstren. Halva nöjet med att fixa fogen är att när man rubbat och fogat och vaxat ovanför gummilisten blir hon så himla fin! 😀

Imorgon är det dags för sjösättning igen efter fyra dagars luftning. Om det nu inte blåser för mycket…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.