Hemma i Norden!

Vid lunchtid idag steg vi i land i Farsund efter nästan exakt tre dygn på havet. Det var precis lika länge vi var ute när vi gick åt andra hållet men då landade vi i Whitehills som bara ligger halvvägs in i Moray Firth.Vår hemsegling var ungefär 65 Distans längre då vi gick hela vägen från Inverness till Norge.

Vi hade väldigt bra vind den mesta av tiden även om vi fick köra ett drygt dygn med motorn. Som vanligt när man ska ge sig iväg så blir det en väldans dividerande med väderutsikter och i vilken grad man kommer att kunna segla och hur fort. Vi hade räknat med en period av nästan total stiltje och till och med köpt en extra reservdunk diesel.

Precis som på förra överseglingen hade vi lite radiodiskussioner med oljeindustrin som gärna ville veta våra intentioner när vi närmade oss deras plattformar, fastän vi höll oss på väldigt bra avstånd. Jag tror de är lite extra nervösa nu när det läcker gas lite här och var…

Och så den största bonusen av alla: En väldans massa delfinbesök!

8 thoughts on “Hemma i Norden!”

 1. Häftgaste jag sett! Hur gör du???
  Välkomna tillbaka
  Vi ligger i Vrakviken i bara njuter av en lugn Midsommar. Vi hör dunket av musik ibland förmodligen från Lysekil och är enormt nöjda med vårt val av firande. Förhoppningsvis möts vi någonstans på vägen snart. Kram kram

  Like

 2. Your both better than National Geographic. Awesome shots of the dolphins. Did you strap your camera to a pole for those shots…? We look forward to seeing more.

  Like

  1. Brian, Yes! I strap a camera to a pole, but it’s a small water tight one that’s really handy in situations like this. It’s called GoPro Hero II. I’ll bring it over next time so we can make some action movies in your pool! 🙂

   Like

 3. Allt det roliga tar slut och även ni har fått vända hemåt. Fina delfin bilder ni har, vi hade också flertalet delfin besök, på nordsjön.

  Like

  1. Ardnagee, Tack! Jag hoppas vi får se gott om bilder och inlägg på bloggen under renoveringsarbetet. Det ska bli riktigt spännande att följa!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.