Livet på västkusten

Nu har vi seglat på västkusten i ett par dagar med väldigt bra väder om än lite vindfattigt. På vägen ut ur kanalen träffade vi på ett par skottar i en fin träbåt som vände ut och in på sig själva för att försäkra sig om att vi inte skulle missa något sevärt under våra kommande veckor.

På deras inrådan blev vårt första mål Dunstaffnage marina där vi kom in sent på kvällen och hittade en ledig plats längst ut på en ponton. Av några gubbar vi träffade på bryggan fick vi veta att puben/baren i marinans restaurang fortfarande var öppen så det fick bli några goa ales och chips till kvällsmat!

Nästa hamn blev Oban, dit vi troligen återvänder på vägen norrut imorgon. Där låg vi på svaj och tog dingen in till en landstigningsponton som ingår i servicen. Himla bra ordnat. Oban är proppfullt av turister men ändå lite småcharmigt med pubar och affärer att kolla i. En skön kontrast till naturupplevelserna längst kusten. Ungefär som att komma in till Lysekil efter några dagar i naturhamn.

Tanken var fortsättningsvis att smita innanför den ökända Corryvreckan och ner till Islay men i höjd med sundet mellan Jura och Scarba gick vi in i 6 knops motström och fick gå in till Craobh marina och invänta högvatten. I Craobh finns ett tjugotal hus och en… japp, pub! Efter lite konsultation med en farbror i marinan kom vi fram till att våra nya beräkningar stämde och dagen efter (idag) gick vi som i nedförsbacke förbi Jura och ner till Ilsay.

Målet var att besöka några av favoritdestillerierna på Islay och att göra det för segel och känga. Inga taxifärder eller hyrbilar alltså. Vi kollade in sjökortet och insåg att om vi lägger oss i Lagavulin Bay alldeles nedanför Lagavulin-destilleriet så har vi även Laphroigh och Ardbeg inom en kvarts gångavstånd åt varje håll!

Sagt och gjort. Nu ligger vi i en spegelblank vik med den jättelika Lagavulin-logon bakom oss. Besöken på de tre destillerierna var toppen och rundvandringen här på Lagavulin var pricken över i:et. Imorgon går vi Norröver igen för att söka en bättre hamn inför kommande hårdare vindar.

6 thoughts on “Livet på västkusten”

 1. Tänk – på den kajen stod vi för tre år sedan och pratade om hur det skulle vara att ligga på svaj nedaför destilleriet 🙂 Och nu gör ni det!!! Jag kan säga att Magnus är bra GRÖN nu 🙂 Kram på er

  Like

 2. Hej, härligt att höra att ni har det bra. Det är en njutning att se bilderna och läsa berättelsen. Känner igen mig från Isla fast vi såg byggnaderna från andra sidan, sittandes på cykelsadeln. Ardbeg var min favorit. ha det gott, kram Maria

  Like

 3. Nordsjön avklarads på 52h, Peterhead till Kristiansand. Bekanta bilder som ni har på bloggen, vi följer er. Ni ser ut att ha tur med vädret.

  Like

 4. ser sååå härligt ut !!! jag utgår ifrån att ni njuuuuter !!! härhemma, så regnar det, blåser o är kallt… om ni undrar 🙂

  Like

 5. Tack för alla kommentarer! Det är jättekul att läsa att så många hänger med! 🙂 Ska lägga upp några bilder från gårdagens segling snart! Idag har vi förresten det första ihållande regnet på hela resan, men vi ligger i tryggt förvar i Tobermory på ön Mull så vi klagar inte.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.