Snart ute ur kanalen

Det har varit några underbara dagar på sjöarna och i kanalen med ett tempo som är något helt annat än seglingen på Nordsjön och längs kusten. Det är väldigt få båtar vi träffar på och på sjöarna är vi nästan helt ensamma. Efter att vi övernattat på Loch Ness gick vi upp för slusstrappan i Fort Augustus och stannade där över natten. Den lilla byn som vuxit upp runt slussarna var riktigt mysigt och kändes inte alls som någon turistfälla trots alla besökare som ville titta på och fotografera vår slussning. Jag tror aldrig att vi blivit så fotograferade förut.

Loch Oich är den högst belägna sjön i Skottland dit man kan komma med båt så givetvis passade vi på att segla några timmar där, även om vinden kom och gick som den ville.

Nu ligger vi i Banevie, alldeles ovanför slusstrappan Neptune Stairs. Imorgon bitti klockan åtta går vi in i den översta slussen och påbörjar den långa nedförsbacken. Vi har siktet inställt på det smala sundet Corran Narrows utanför Fort Williams. Målet är att passera precis vid högvatten för att slippa strömmen som kan bli på upp till fem knop mellan sandbankarna. Troligtvis styr vi sedan vidare mot Oban.

Just det ja, den bästa puben i Fort Augustus var The Bothy. Så nu kan du slappna av Johan!

3 thoughts on “Snart ute ur kanalen”

  1. Oj, oj, oj….det här ser ju helt fantastiskt ut. Helt själva i Paradiset, och inte ett äpple i sikte! Men vilken multimediasuperprodusent du är Pär. Fin tur vidare. Sanne

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.