Perfekt seglingsvinter!

Precis som med gamla Ester ligger Estromo i sitt rätta element och är seglingsklar året runt. Så länge vattnet är mjukt går det att segla även om det är lite extra obekvämt och kallt ibland och än så länge har det varit en perfekt seglingsvinter! Ingen is och ovanligt varmt.

Rivöfjorden förra helgen
Rivöfjorden förra helgen…

När det gäller göralistan är den nästan oändligt lång och nästan allt är lika roligt! Man vill börja med allt på en gång men det gäller givetvis att prioritera så att saker händer i något sånär rätt ordning. Allra överst på listan hamnade El och batterifrågan. Det blev, som vi räknat med, en rätt så kostsam investering med helt ny och utökad batteribank plus en isoleringstransformator så att vi kan ligga med landström utan risk för läckage.

Under vintern kommer också mycket av elektroniken ombord att installeras om. Som vanligt har Den-Tidigare-Ägaren haft lite egna åsikter om hur marin elektronik ska installeras och kopplas samman. Ingen katastrof på något sätt men onödigt trassligt och fult. Parallelt med den traditionella marina elektroniken kommer vissa speciella sensorer att installeras som har med ett spännande sidoprojekt att göra. Jag kommer att blogga mer om det under vintern och våren så om du intresserad av marin elektronik, machine learning och navigering i allmänhet så kan det finnas anledning att återkomma!

Utvändigt kommer Estromo att genomgå en viss förändring redan i vår. Kortfattat kommer allt grönt att bli grått. Det mest akuta gröna är sprayhooden som bokstavligt talat håller på att falla isär. Förhoppningsvis håller den vintern ut om det inte stormar allt för mycket. Även uv-skydden på seglen kommer att bytas ut och det gröna soltaket i sittbrunnen kommer att monteras bort helt och hållet. Det ska bli väldigt skönt när Estromo är helgrå och fin som en aluminiumbåt ska vara!

img_3077-1More as it happens som de säger!

 

One thought on “Perfekt seglingsvinter!”

  1. Grått är snyggt! Vi funderar själva på att gå över till ganska mörk grå på Nanny. Då syns inte möglet så fort…. 🙂 Fortsätt blogga – vi läser Kram

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.