Hemma till slut

Efter utslussningen ur kanalen gick vi åter till Stickenhörn-hamnen där vi fick en väldigt bra plats. Den grå himlen sprack upp och det blev en härlig, varm eftermiddag med bad från båten i det rena vattnet (i kontrast till det i Kielkanalen). En efter en kom de bofasta ner till sina båtar och hoppade i så vi gjorde likadant!

Dagen därpå seglade vi i förlig vind över till Danmark och Marstal där vi till slut hittade en plats där vi kom in mellan stolparna. Bredvid oss låg ett brittiskt par som vi pratade med under kvällen. Deras oslagbara kommentar när vi berättade att vi varit ute i fem veckor varav 9 dagar i London: You need a vacation! 🙂

Dess värre nåddes vi den kvällen av tråkiga nyheter hemifrån så den lugna viloveckan vi hade planerat som avslutning på äventyret fick utebli. Istället blev det ytterligare några långa dagar upp mot Göteborg, och på onsdagen angjorde vi den svenska kusten och slutligen Eriksberg.

hemma1

Sammanfattningsvis var det här nog det häftigaste vi gjort i seglingsväg hittills. Det slår inte Skottland när det gäller naturupplevelser men det är nog svårt att uppleva mer än vad vi gjorde under de dryga fem veckorna vi var ute. Just nu känns det skönt att vara tillbaka i vardagen så man får vila upp sig lite men vi kan inte låta bli att fundera så smått på nästa sväng. Det blir nog något mer nordligt mål nästa gång…

hemma2

Hittade det här citatet i en artikel på nätet:

“The size of your dreams must always exceed your current capacity to achieve them. If your dreams do not scare you, they are not big enough.”
– Ellen Johnson Sirleaf

Det sammanfattar väldigt bra både det här äventyret och kommande tycker jag!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.