Tillbaka på fastlandet

Framme i Terschelling! Överseglingen tog 29 timmar från hamn till hamn med motorn igång den mesta av tiden. Den enda gången vi hade ordentligt med vind var i början och då som vanligt rakt frammifrån. Vi blev ordentligt översköljda i den hårda vinden och de korta stampiga vågorna. Jag har tappat räkningen på vilken gång i ordningen det var.

image

Mot kvällen mojnade det så sakta och vågorna lade sig också. Istället fick vi riktigt tjock dimma som varde resten av natten. Tack vare vår väl tilltagna sprayhood med Kajsas specialdesignade doghouse blir det väldigt uthärdligt att segla även i dimma och mörker. Där under har vi plotter, radar, autopilot och papperskort och kan sköta det mesta utan att bli våta.

image

Vi hade planerat rutten och passagerna över trafikzonerna för att undvika så mycket prolem som möjligt, och den här gången lyckades det riktigt bra! Vi blev inte kontaktade av varesig oljeindustrin, ryska dykare, polisen eller någon annan! Nån gång ska va den första.

Vi blir nog kvar här Terschelling i några dagar i väntan på bättre vind. Det verkar vara en riktig favoritsemesterort för holländarna och barerna och restaurangerna ligger vägg i vägg i det lilla samhället. Får bli något att titta närmare på imorgon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.