Förstärkningar för ankarspelet

Förra vintern fick vi hjälp av Jörgen att konstruera och montera ett peke på Ester med tillhörande ankare och ankarspel. Inför den gångna säsongen fick vi alla delar på plats så att det såg prydligt och fint ut, men under ytan var inte de nödvändiga el-installationerna och förstärkningarna klara.

Det här duger givetvis inte nu när vi ska segla längre och behöver kunna ligga på svaj. Under några veckor har jag nu ordnat med kabeldragning, kontrollpaneler, kontaktorer och säkringar och det enda som saknas är nu att få förstärkningar på plats framme i ankarboxen. Spelet sitter monterat i babordsluckan och med hjälp av en snillrik konstruktion (signerad Jörgen givetvis) ska jag nu säkra spelet och luckan med ett par vantskruvar ner till en plåt som bultas fast i skottet till förpiken. Med den här lösningen kan man lossa vantskruvarna om man vill öppna luckan av någon anledning.

Jag längtar verkligen efter att få premiärprova det hela, precis som man gjorde på Nanny förra veckan!