Nya styrningen installerad


Efter att ha läst en artikel i senaste Maxi95-bulletinen fick vi äntligen ändan ur vagnen och beställde ny styrning till Ester. Den gamla var väldigt glappig och har alltid varit en källa till oro då det inte finns några reservdelar att få tag på längre. Varje gång det knakat till lite i bordet har det känts lite läskigt i magen så att säga.
Till skillnad från den gamla mekaniken, som såg ut lite som ett ihoprostat urverk, är den nya helt öppen och består bara av en rörlig del. Idiotsäkert och lätt att kontrollera alltså.
Hela bytet tog ungefär sex timmar att genomföra ensam och var inte speciellt svårt. Resultatet verkar väldigt bra även om vi inte gjort någon provsegling än. Rattutslaget har minskat från tre till lite drygt ett varv och allt glapp är som bortblåst.
Jag frångick instruktionerna något och lät kedjorna gå isär några centimeter istället för att löpa parallellt ner mot durken. På så vis kan motorn från den nya autopiloten få plats i bordet mellan kedjorna istället för att sticka fram vid sidan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.