Stein

Efter några dagar med sällskap i Carbost skiljdes vi från våra vänner och nu började äventyret på allvar med att runda Skye. Det var ju trots allt det vi hängt upp hela seglingen på. Vi var förberedda på att bita ihop även om vi skulle mötas av kyla och vind men istället fick vi en fantastisk segling längs Skyes storslagna västra kust.

Äventyret med att runda norra Skye blev rena semesterseglingen.
Neist Point Lighthouse

Vi siktade på den lilla byn Stein uppe bland de norra vikarna och kom fram någon gång på sena eftermiddagen. I piloten hade vi läst att det skulle finnas fyra gäst-bojar som man kunde låna och vi kunde se dem tydligt när vi närmade oss, tyvärr upplagda på stranden. Efter lite velande bestämde vi oss för att låna en privat boj och kolla om vi kunde ligga på den för natten. Vi rodde in och påbörjade jakten på hamnkaptenen. Av några fiskare vid piren fick vi ett hus utpekat och efter mycket om och men fick vi till slut kontakt med kaptenen. Han ville dock att vi skulle betala till hans fru annars skulle pengarna bara hamna på puben!

Estromo på svaj utanför byn Sten på norra Skye
På jakt efter hamnkapten
Några besök här blev det…
Den stilla, vackra strandkanten i Stein
Dags att ro tillbaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.