En fixardag i Salcombe

Det blev en väldigt blöt och vågig tur till Salcombe, som för övrigt uttalas “Sålkomb” om man vill låta världsvan. Åtta meter rakt i näsan och gammal hög sjö blandad med ny och motström på några knop och så allt det där i tolv timmar. Det var en sån där dag när man undrar vad man håller på med. Väl framme smälte vi fullständigt när vi kom in i det sagolandskap som är Salcombe. Det är en nästan overkligt charmig liten semesterort med små affärer hotell och pubar och vindlande smala gränder, allt inbäddat bland höga kullar med hus, gårdar och kossor som går och betar.

b1

Hela dagen och gått åt till båtfix. Skot, rullelinor, uthal och seinfall har bytts ut mot nya och fina. Estromo blir lite, lite finare för varje dag. På eftermiddagen anlände äntligen våra sista kartonger med utrustning hemifrån. De har stått i en lada i Salcombe i ett par månader och väntat!

b2

Imorgon fortsätter vi väster ut…

One thought on “En fixardag i Salcombe”

  1. Så spännande att ni nu är igång. Kommer att följa med stor spänning. Ta det försiktigt men njut av äventyret och er nya pärla.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.