Årets premiär

Det blev en tidig seglingspremiär i år! Tack vare en mild februari är det helt isfritt ända upp i Göta älv i början av mars och det är fritt fram att ta sig in och ut ur hamninloppet utan att riskera några klassiska scener ur Titanic. Vi kastade loss i lördags förmiddag, efter tre månaders seglingsuppehåll, och fick en stunds skön segling ut i norra rännan. Det var mestadels uppehåll så vi kunde sitta ute och äta medhavd soppa. Vinden avtog dock lite senare och vi hade inte riktigt tillräckligt med tålamod för att segla ända till Hönö i bara några knop.

ester_rivo

Halva nöjet med seglingen var att få störa Nannys besättning i förberedelserna för den kommande jordenruntseglingen. Inte nog med att de driver sitt projekt väldigt ambitiöst och seriöst, Nannys blogg är dessutom oändligt mycket mer innehållsrik och spännande än den här! 🙂

ester_hono

Söndagens hemfärd blev inte fullt lika fridfull. Upp mot tio meter i sidan, snöblandat regn och gammal sjö på Rivöfjorden gör att man känner en viss ödmjukhet inför segling under den här årstiden. Men vi var både mentalt och klädmässigt förberedda och klarade utmaningen utan att frysa! De nya “rånarluvorna” är toppen att ha i det här vädret och det enda jag skulle vilja komplettera med är något att skydda ögonen med. Kanske skidglasögon. En riktigt tuff vinterseglare jag pratade med en gång föreslog på fullt allvar cyklop, och snorkel!  Hmm, får se om jag provar det nästa gång.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.