Direktsändning från årets semestersegling

Nu är vi i hemmahamn igen efter dryga tre veckors underbar semestersegling. Bilden ovan är ett lysande undantag från den inte fullt så underbara inseglingen i Götebors hamn igår eftermiddag.
Som flera av den här sidans flitiga besökare upptäckt har man kunnat följa Esters öden och äventyr i extra hög utsträckning den här sommaren. I vänsterkanten har det funnits en liten bild som uppdaterats var tionde minut. Bilden kommer från en nätverkskamera som suttit tillfälligt monterad på lite olika ställen på båten men som kommer att få en fast plats på radarstolpen inom kort. Bilderna har skickats till webservern (hemma i bokhyllan) via Ericssons trådlösa bredbandsrouter W21. Det är alltså möjligt (för undertecknad 🙂 ) att när som helst logga på in på kameran och kolla förtöjningar odyl. Kameran är också en riktig liten larmcentral som man kan programmera för att larma via t.ex. mail om något händer ombord.
Jag kommer att skriva mer om de tekniska detaljerna vid ett senare tillfälle, men här är några highlights från sommarens “testsändningar” så länge.